Restaurang Styrsö Skäret
Oavsett årstid och hur havets vindar blåser, så är utsikten från restaurangen lika hänförande. Närheten till havet sätter också sin karaktär på vår meny. Dagens färska fångst och salta skaldjur när säsongen bjuder är givna inslag. Men här finns också ekologiska kötträtter och vegetarisk meny. Vi köper aldrig rödlistad fisk för att kunna laga mat med gott samvete och vi väljer noga ut ekologiskt närproducerade och KRAV-märkta råvaror. Vi tycker om att duka vackert på stärkta linnedukar med silverbestick, kristallglas och handstöpta stearinljus och blommor från trädgården.
Vi kan ta emot upp till 80 gäster i vår matsal.
Vi är medlemmar i Smaka på Västsverige, ett närverk som står för hög kvalité
och fungerar som en guide till de bästa måltidsupplevelserna i Västsverige.
Vi är även mycket nöjda med vårt fina betyg i WHITE GUIDE 2018.
Det känns härligt med 69 poäng i kategorin MYCKET GOD KLASS.
Öppettider
Konferens- & Gruppbokningar
För er som kommer i större sällskap eller som konferensgrupp har vi öppet alla dagar året runt. Kontakta oss gärna om ni vill gästa vår restaurang andra tider.
Restaurangens öppettider
Som privatperson är ni varmt välkomna även utanför normalt öppethållande när vi redan har en bokning. Kontakta oss gärna för bokning.
Varmt välkomna!
Säsong och helgdagar
Välj period i listan för att se våra öppettider
2019
Grupper och konferens: Öppet varje dag från den 21 jan
HELGMENY
Lördagar Från 17.00
Jan: 26:e Endast förbokning
Feb: 23:e Endast förbokning
Mars 9:e, 23:e Endast förbokning
2019
Grupp och konferens: Öppet varje dag
HELGMENY (à la carte, se meny för priser)
Fredagar: Från kl 17.00
Lördagar: Från kl 13.00
Söndagar: Stängt
HELG- OCH TEMADAGAR
Långfredag 19/4: Från kl 15.00
Påskafton 20/4: Från kl 13.00
Påskdagen 21/4: Stängt
Annandag påsk 22/4: Stängt
1:a Maj: Stängt
Kristi himmelsfärds dag Från kl 17.00
Grupp och konferens: Öppet varje dag
HELGÖPPET (à la carte se meny för priser)
1 – 16 juni
Fredagar Från kl 17.00
Lördagar Från kl 13.00
Söndagar Stängt
Sveriges Nationaldag 6/6 Från kl 17.00
Midsommarafton / fredag Från kl 13.00
Midsommardagen / lördag Från kl 13.00
SOMMARÖPPET
24:e juni – 10:e augusti
Lunch (Skärgårdslunch 250:- för 2 rätter)
Onsdag – Lördag 12.00-14.00
À la carte
Onsdag – Lördag Från 17.00
Söndag – Onsdag Stängt
HELGÖPPET (à la carte se meny för priser)
12 – 31 augusti
Fredagar Från kl 17.00
Lördagar Från kl 13.00
Söndagar Stängt
Grupp och konferens: Öppet varje dag
HELGÖPPET
Fredagar Från kl 17.00
Lördagar Från kl 17.00 (ej 6:e & 13:e okt)
Söndagar Stängt
HUMMERSUPÈ
Lördag 5 & 12 okt
Dessa kvällar öppnar vi kl 18.00
Enbart förbokning
Grupp och konferens: Öppet varje dag
HELGÖPPET
Fredagar Från kl 17
Lördag Från kl 17
15:e & 16:e nov Stängt
GÅSAMIDDAG
Lördag 9 nov
Denna kväll öppnar vi kl 18.00
Enbart förbokning
JULBORD
22 nov – 20 dec Endast förbokning
Måndag – fredag kl 19:00
Lördag kl 13:00 & 19:00
Söndag Stängt
Lokalproducerat
Pensionat på bilfri ö
Omgivna av en unik skärgårdsmiljö på en bilfri ö, gör sig naturens sårbarhet tydligt påmind, och vi tror på en ödmjuk inställning till jordens resurser. Kvalitet och långsiktighet är ledord för hur vi varsamt hanterar våra råvaror i köket.
Vi lägger stor vikt vid att hitta leverantörer som arbetar ekologiskt, både när det gäller vin, öl och råvaror till köket. Det vi köper från fastlandet transporteras med båt till bryggan och vi hämtar våra varor med miljövänlig el-bil, en självklarhet för oss som bedriver näring i skärgården.