false

Välkommen till oss

Kontakta oss gärna om du har frågor eller vill göra en bokning.

Pensionat Styrsö Skäret
Skäretvägen 53
430 84 Styrsö, Sweden

Telefon 031-973230
e-mail: info@pensionatskaret.se

Bokning

Lizette 031-973230
lizette@pensionatskaret.se

Köket/köksmästare

Jerker 031-973230

Ylva Sjöberg

Pensionatsägare
Restaurangchef/Driftschef
031-973230
ylva@pensionatskaret.se

Ola Tulldahl

Pensionatsägare
Hotellchef/Marknad/Press/Personal
031-973230
ola@pensionatskaret.se

Hitta hit

Ta skärgårdsbåten till Styrsö Skäret

Det är lätt att ta sig till oss, skärgårdsbåten avgår ofta från Saltholmen och du tar dig till Styrsö Skäret på ca 15 min. Under sommaren avgår båten även från Stenpiren 2 gånger per dag.

Du behöver inte förboka din båtresa utan åker med västtrafiks färdbevis och läser av ditt kort när du går på båten. Det går också att köpa biljett av däcksman på båten.

Du tar dig till Saltholmen med spårvagn 11, buss 114 eller taxi från city. Det går också bra att parkera den egna bilen vid Saltholmens eller Långedrags parkering.

Välj den båt som går till Styrsö Skäret! När båten passerar bron mellan Styrsö och Donsö är det dags att göra sig beredd för avstigning. Meddela däcksman att du tänker gå av vid Styrsö Skärets brygga.

Från Skäret är det bara 5 minuters promenad tills du är framme. Du kan se pensionatet redan när du stiger av båten vid Skärets brygga.

Styrsö är en bilfri ö och du måste parkera bilen på fastlandet innan du tar båten till Styrsö Skäret!

Från Oslo:
Högerfil i Tingstadstunneln. Kör mot Stena Lines terminal genom Götatunneln mot Malmö. Fortsätt förbi Stena Line och passera avfart mot Älvsborgsbron. Sväng av höger mot Långedrag och följ vägen ända ut till Saltholmen.

Från Karlstad/Stockholm:
Kör mot Stena Lines terminal genom Götatunneln mot Malmö. Fortsätt förbi Stena Line och passera avfart mot Älvsborgsbron. Sväng av höger mot Långedrag och följ vägen ända ut till Saltholmen.

Från Landvetter/Malmö:
Sväng av vid Åbromotet “Göteborg Väster Hamnar” Kör mot Frölunda Sväng av mot Långedrag Sväng vänster vid Torgny Segerstedsgatan. Följ vägen mot Långedrag/Saltholmen

Spårvagn från Göteborgs centralstation

Ta spårvagnslinje 11 mot Saltholmen, från Drottningtorget vid centralstationen. Det går också bra att åka med buss 114 från Brunnsparken. Vid ändhållplatsen Saltholmen byter du till skärgårdsbåt mot Styrsö Skäret.

Spårvagn från Stena Line

DANMARKSTERMINALEN:
Gå gångbron från terminalbyggnaden över till Masthamnsgatan, gå till vänster tills du kommer fram till Järntorget. Ta spårvagnslinje 11 från Järntorget mot Saltholmen. Vid ändhållplatsen Saltholmen byter ni till skärgårdsbåt mot Styrsö Skäret.

TYSKLANDSTERMINALEN:
Ta spårvagnslinje 9 från hållplatsen Chapmans Torg mot Kungsten, byt till linje 11 mot Saltholmen. Vid ändhållplatsen byter ni till skärgårdsbåt mot Styrsö Skäret.

Ta flygbussen från Landvetter till Nils Ericssonsplatsen. Gå igenom centralstationen till Drottningtorget och välj spårvagnslinje 11 mot Saltholmen. Det går också bra att åka med buss 114 från Brunnsparken. Vid ändhållplatsen Saltholmen byter du till skärgårdsbåt mot Styrsö Skäret.

Boka egen taxibåt

Vill ni åka båt direkt från centrala Göteborg hjälper vi er gärna att boka sjötaxi direkt till Styrsö eller kontakta rederierna själv.
Börjesson sjötaxi: 031-971705 | Seaside Shuttle: 031-929410

Ca priser
Enkel resa: från 4600:- för grupp upp till 80 pers
Tur & retur: från 8200:- för grupp upp till 80 pers
Priset är exkl moms. Denna resa måste förbokas

Parkeringskarta

Båttider från Saltholmen 

Västtrafiks reseplanerare

Taxi Göteborg, ring 031-650 000

Taxi Kurir, ring 031-27 27 27

Vad tycker du om oss?

Recensera oss gärna

Lämna en hälsning och berätta om er vistelse hos oss på pensionatets Facebooksida.

Ge oss ett betyg och skriv gärna några rader om oss på vår sida hos TripAdvisor.

Våra vänner i skärgården

För att förgylla er upplevelse ytterligare kan ni besöka några av våra vänner som driver mysiga caféer, restaurang och hotell samt söta Bed and Breakfast. Vi berättar gärna om våra smultronställen när ni väl kommer till oss. Ni får tillgång till cykel och karta så att ni kan få en fint äventyr!

Café Öbergska finner bara ett stenkast från Styrsö Brattens kajplats. Här finner du ett mysigt skärgårdscafé inrett i ett av öns äldsta hus. Piraten Öbergskan huserade här under tidigt 1800-tal. Njut av nybakat i deras härliga kryddträdgård. www.oberska.se 

Båtebacken är ett annat mysigt café mitt i hamnen på Styrsö Tången. Beläget med underskön utsikt mot hav och kobbar. Med trevlig fika och väggar klädda med handmålad tapet är det väl värt besöket. www.batebacken.se 

Isbolaget är en urhäftig restaurang i ett ishus mitt i hamnen på Donsö. Ett måste när ni besöker öarna! Dit tar ni er med cykel över bron eller så promenerar de knappa 2 kilometerna. www.isbolaget.com

Skärgårdens Café på Vrångö är mysigt och är en trevlig plats att fika på efter promenad på ön. Dit åker man med båt i ca 10 minuter från Skäret. www.skargardenscafevrango.se

Bild & Press

Sagt och skrivet om pensionatet

I vårt pressrum hittar du recensioner, artiklar och filmer om Pensionatet. Här finns också högupplösta bilder som går bra att ladda ner för redaktionellt bruk.

Pressansvarig: Ola Tulldahl 031-973230

Jobba hos oss

Vi är en liten arbetsplats med 6 fastanställda och ett trettiotal säsongsarbetare som alla har lång erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Flexibilitet och god samarbetsförmåga är viktiga egenskaper för att alla ska trivas och vi ser gärna att du som söker dig till oss har en positiv, glad och utåtriktad personlighet. På pensionatet arbetar vi med högkvalitativa och närproducerade produkter och tror på den totala upplevelsen där mat och vin samspelar med presentation och dukning.

KOCK SÖKES

Till våren söker vi dig – en härlig och glad kock som kan matcha våra gästers behov! Pensionat Styrsö Skäret är ett personligt och charmigt skärgårdspensionat i Göteborgs skärgård där vi bedriver hotell, konferens och restaurangverksamhet. Vi har många återkommande gäster och de älskar verkligen det vi gör. De uppskattar allt från miljön på hotellet, det personliga mottagande i restaurangen och så klart vår mat. Gästerna delar ofta med sig med direkt positiv feedback och är väldigt nöjda med sitt besök.

Vi är stolta för vårt kök där vi har en fantastisk köksmästare som är van att planera och hålla en god ordning och samtidigt producera en fantastisk meny. Vår restaurang håller hög kvalitét på mat, dryck och service. Här arbetar vi med säsongens råvaror som vi köper av den bästa klass vi kan finna. Det mesta är lokalt producerat och ekologiskt. Vi tillagar mest fisk och skaldjur men även nöt, lamm och vilt. Vi är omnämnda i White Guide och utvalda av Västsvensk Mersmak samt medlemmar hos Countryside Hotels.

Vi söker dig som har lång erfarenhet från à la carte köket. Det är viktigt att du verkligen brinner för mat och dryck och att du känner för att verkligen ge allt för gästen. Du blir del av ett passionerat, kompetent och respektfullt team där vi alla har lång erfarenhet av yrket och förståelse för helheten.

Vi erbjuder en bra och trivsam arbetsplats nära Göteborg. Vi kommer överens om en lön som passar och du har möjlighet att sova över och ta ett dopp i havet före eller efter jobbet. Vi behöver hjälp från maj till den 19 december och vi erbjuder full arbetstid fördelat på månaderna.

Hör gärna av dig om du är intresserad att veta mer om oss!

Kontakta Jerker Albrechtsson som är vår köksmästare koket@pensionatskaret.se 031 97 32 30

Varmt välkommen!

Ylva Sjöberg & Ola Tulldahl

SERVERINGSPERSONAL SÖKES

Vi söker 1 servitris/servitör som är pigg, glad med härligt driv, för extraanställning under hösten fram till den 16 december.  Vi ser att du har stort intresse av mat och vin i kombination och att du har erfarenhet från yrket samt att du även har några års erfarenhet från á la carte servering.

Pensionat Styrsö Skäret är ett personligt och charmigt skärgårdspensionat i Göteborgs skärgård där vi bedriver hotell, konferens och restaurangverksamhet. Vi har många återkommande gäster och de älskar verkligen det vi gör. De uppskattar allt från miljön på hotellet, det personliga mottagande i restaurangen och så klart vår mat. Gästerna delar ofta med sig med direkt positiv feedback och är väldigt nöjda med sitt besök. Vi är stolta över vårt kök där vi har en fantastisk köksmästare som är van att planera och hålla en god ordning och samtidigt producera en fantastisk meny. Du blir del av ett passionerat, kompetent och respektfullt team där vi alla har lång erfarenhet av yrket och förståelse för helheten.

Vår restaurang håller hög kvalitét på mat, dryck och service. I köket arbetar vi med säsongens råvaror och väljer främst ekologiska och KRAV-märkta produkter. Det mesta är lokalt producerat och ekologiskt. Vi tillagar mest fisk och skaldjur men även härliga kötträtter. Våra drycker kommer oftast från små genuina och familjeägda vinproducenter, bryggerier och destillerier. Vi letar ständigt efter ekologiska och biodynamiska drycker. Vi har 13 hotellrum och 3 konferenslokaler där vi kan ta emot upptill totalt 120 middags gäster samtidigt. Vi är omnämnda i White Guide och vi är utvalda av Västsvensk Mersmak och medlemmar hos Countryside Hotels.

Arbetet kommer att vara fördelat på längre arbetspass per dag med ca 3-4 dagar ledigt i veckan, men vi kan diskutera annat upplägg om så önskas. Pendling från Göteborg till Styrsö Skäret är mycket enklare än vad många kan tro. Själva båtresan tar inte mer än 15 minuter från Saltholmen i södra delen av Göteborg. Det finns parkeringsplatser på Saltholmen och bra förbindelse med kollektivtrafik. Om du önskar att bo över efter ett långt arbetspass så har vi övernattningsmöjlighet.

Tycker du att detta intressant så tveka inte att kontakta vår restaurangchef Ylva Sjöberg. Ring eller maila:   031 97 32 30  / info@pensionatskaret.se

Varmt välkommen!

Ylva Sjöberg & Ola Tulldahl

HOVMÄSTARE SÖKES

Vi söker 1 hovmästare som är engagerad, har härligt driv, är van att leda och fördela arbete på restaurang med start i augusti till 17 december. Vi ser att du har stort intresse av mat och vin i kombination och att du har erfarenhet från yrket samt att du även har lång erfarenhet från á la carte servering.

Pensionat Styrsö Skäret är ett personligt och charmigt skärgårdspensionat i Göteborgs skärgård där vi bedriver hotell, konferens och restaurangverksamhet. Vi har många återkommande gäster och de älskar verkligen det vi gör. De uppskattar allt från miljön på hotellet, det personliga mottagande i restaurangen och så klart vår mat. Gästerna delar ofta med sig med direkt positiv feedback och är väldigt nöjda med sitt besök. Vi är stolta över vårt kök där vi har en fantastisk köksmästare som är van att planera och hålla en god ordning och samtidigt producera en fantastisk meny. Du blir del av ett passionerat, kompetent och respektfullt team där vi alla har lång erfarenhet av yrket och förståelse för helheten.

Vår restaurang håller hög kvalitét på mat, dryck och service. I köket arbetar vi med säsongens råvaror och väljer främst ekologiska och KRAV-märkta produkter. Det mesta är lokalt producerat och ekologiskt. Vi tillagar mest fisk och skaldjur men även härliga kötträtter. Våra drycker kommer oftast från små genuina och familjeägda vinproducenter, bryggerier och destillerier. Vi letar ständigt efter ekologiska och biodynamiska drycker. Vi har 13 hotellrum och 3 konferenslokaler där vi kan ta emot upptill totalt 120 middags gäster samtidigt. Vi är omnämnda i White Guide och vi är utvalda av Västsvensk Mersmak och medlemmar hos Countryside Hotels.

Arbetet kommer att vara fördelat på längre arbetspass per dag med ca 3 dagar ledigt i veckan, men vi kan diskutera annat upplägg om så önskas. Pendling från Göteborg till Styrsö Skäret är mycket enklare än vad många kan tro. Själva båtresan tar inte mer än 15 minuter från Saltholmen i södra delen av Göteborg. Det finns parkeringsplatser på Saltholmen och bra förbindelse med kollektivtrafik. Om du önskar att bo över efter ett långt arbetspass så har vi övernattningsmöjlighet.

Tycker du att detta intressant så tveka inte att kontakta vår restaurangchef Ylva Sjöberg. Ring eller maila:   031 97 32 30  / info@pensionatskaret.se

Varmt välkommen!

Ylva Sjöberg & Ola Tulldahl