Skärgårdsmeny till havsutsikt

Omgiven av havet, serverar vi dagsfärsk fångst och andra läckerheter lagat med största omsorg.

 

Skärgårdsmeny till havsutsikt

Omgiven av havet, serverar vi dagsfärsk fångst och andra läckerheter lagat med största omsorg.

       

Skärgårdsmeny till havsutsikt

Omgiven av havet, serverar vi dagsfärsk fångst och andra läckerheter lagat med största omsorg.

Restaurang Styrsö Skäret

Oavsett årstid och hur havets vindar blåser, så är utsikten från restaurangen lika hänförande. Närheten till havet sätter också sin karaktär på vår meny. Dagens färska fångst och salta skaldjur när säsongen bjuder är givna inslag. Men här finns också ekologiska kötträtter och vegetarisk meny. Vi köper aldrig rödlistad fisk för att kunna laga mat med gott samvete och vi väljer noga ut ekologiskt närproducerade och KRAV-märkta råvaror. Vi tycker om att duka vackert på stärkta linnedukar med silverbestick, kristallglas och handstöpta stearinljus och blommor från trädgården.
Vi kan ta emot upp till 80 gäster i vår matsal.

Vi är medlemmar i Smaka på Västsverige, ett närverk som står för hög kvalité
och fungerar som en guide till de bästa måltidsupplevelserna i Västsverige.

Vi är även mycket nöjda med vårt fina betyg i WHITE GUIDE 2018.
Det känns härligt med 69 poäng i kategorin MYCKET GOD KLASS.

                         

Våra menyer

Vår köksmästare tillagar kärleksfullt alla rätter från grunden i pensionatets kök av säsongens bästa råvaror. Här bakas också eget bröd och tillagas goda desserter och på sommaren kan ni njuta av middagen och ljumma kvällar på den generösa terrassen. Vi är stolta över vårt omnämnande i White Guide & att vår restaurang är KRAV-märkt!

Öppettider

Konferens- & Gruppbokningar

För er som kommer i större sällskap eller som konferensgrupp har vi öppet alla dagar året runt. Kontakta oss gärna om ni vill gästa vår restaurang andra tider.

Restaurangens öppettider

Som privatperson är ni varmt välkomna även utanför normalt öppethållande när vi redan har en bokning. Kontakta oss gärna för bokning.
Varmt välkomna!

Säsong och helgdagar

Välj period i listan för att se våra öppettider

2018
Grupper och konferens: Öppet varje dag

HELGMENY
Lördagar                    Från 17.00
Jan: 20:e
Feb: 3:e
Mars 3:e, 17:e

HELG- OCH TEMADAGAR
Långfredag 30/3:             Från kl 15.00
Påskafton 31/3:                Från kl 13.00
Påskdagen 1/4:              Stängt
Annandag påsk 2/4:      Stängt
1:a Maj:                             Stängt

2018
Grupper och konferens: Öppet varje dag

HELGMENY
Lördagar                    Från 17.00
Jan: 20:e
Feb: 3:e
Mars 3:e, 17:e

HELG- OCH TEMADAGAR
Långfredag 30/3:             Från kl 15.00
Påskafton 31/3:                Från kl 13.00
Påskdagen 1/4:              Från kl 13.00
Annandag påsk 2/4:      Stängt
1:a Maj:                             Stängt

Grupp och konferens: Öppet varje dag

HELGMENY (à la carte se meny för priser)
Fredagar:                         Från kl 17.00
Lördagar:                         Från kl 13.00
Söndagar:                         Stängt

HELG- OCH TEMADAGAR
1:a Maj:                              Stängt
Kristi himmelfärds dag   Från kl 17

Grupp och konferens: Öppet varje dag

HELGÖPPET (à la carte se meny för priser)
1 – 17 juni
Fredagar                                  Från kl 17
Lördagar                                  Från kl 13
Söndagar                                  Stängt

Sveriges Nationalsdag  6/6    Stängt
Midsommarafton / fredag      Från kl 13
Midsommardagen / lördag    Från kl 13

SOMMARÖPPET
22:e juni – 9:e augusti (10:e & 11:e augusti – abonnerat)

Lunch (Skärgårdslunch 225:- för 2 rätter)
Onsdag – Lördag                    12.00-14.00

À la carte 
Onsdag – Lördag                   Från 17.00
Söndag – Onsdag                 Stängt

HELGÖPPET (à la carte se meny för priser)
13 – 31 augusti
Fredagar                                  Från kl 17
Lördagar                                  Från kl 13
Söndagar                                 Stängt
10:e & 11:e augusti                ABONNERAT

Grupp och konferens: Öppet varje dag

HELGÖPPET
Fredagar                  Från kl 17
Lördagar                  Från kl 17, (ej 6:e & 13:e okt)
Söndagar                 Stängt

HUMMERSUPÈ
Lördag 6 & 13 okt
Dessa kvällar öppnar vi kl 18.00
Enbart förbokning

Grupp och konferens: Öppet varje dag

HELGÖPPET
Fredagar                 Från kl 17
Lördag                    Från kl 15
16:e
& 18:e nov     Stängt

GÅSAMIDDAG
Lördag 10 nov
Denna kväll öppnar vi kl 18.00
Enbart förbokning

JULBORD
23 nov – 16 dec  Endast förbokning

Måndag – fredag   kl 19:00
Lördag                    kl 13:00 & 19:00
Söndag                   Stängt

Årets specialmenyer

JULBORD

23 nov – 15 dec 2018

På Pensionatet hemlagade julbord hittar du mycket gott från havets skafferi och vi frestar självklart också med hembakat och gotter enligt gammal skärgårdstradition.
Sittning 13.00 & 19.00

*Glögg framför brasan
*Julbord på klassiskt vis
*Kaffe eller te

Pris för middag: 795:- per vuxen,
280:- för barn 6-12 år, 85:- för barn 2-5 år.

Pris för övernattning: från 1.695:- per person med julbord och frukostbuffé.

HUMMERSUPÉ

6:e & 13:e okt

4 rätters middag lagad på det bästa havet kan erbjuda.
Vår traditionella hummersupé serveras de 2 första lördagarna i oktober kl 19.00
Bordsbokning krävs minst 1 vecka före arrangemanget.

Pris: 1295:- per person
Dryck tillkommer

GÅSAMIDDAG

Lördag 10:e nov

En helkväll med sydsvenska smaker utlovas. Välj mellan svartsoppa eller svampsoppa, gås serveras från fat med alla klassiska tillbehör. Skånsk äppelkaka bakas efter gammalt recept.

Vi köper gås från Klasaröds Gård i Skåne och vi behöver beställa gäss 14 dagar före gåsamiddagen. Därför behöver ha er bokning senast 14 dagar före bokningsdagen.

Pris: 595:- per person
Dryck tillkommer

false

Boka bord

OBS! ÖNSKAR NI BOKA REDAN I KVÄLL ELLER IMORGON? Då ber vi dig ringa oss för att få ett snabbt svar.
Observera att Er bordsreservation gäller först efter bekräftelse från oss.
Vi återkommer så snart vi kan med ett svar på din bokning.
Varmt välkomna!

Lokalproducerat

Pensionat på bilfri ö

Omgivna av en unik skärgårdsmiljö på en bilfri ö, gör sig naturens sårbarhet tydligt påmind, och vi tror på en ödmjuk inställning till jordens resurser. Kvalitet och långsiktighet är ledord för hur vi varsamt hanterar våra råvaror i köket.

Vi lägger stor vikt vid att hitta leverantörer som arbetar ekologiskt, både när det gäller vin, öl och råvaror till köket. Det vi köper från fastlandet transporteras med båt till bryggan och vi hämtar våra varor med miljövänlig el-bil, en självklarhet för oss som bedriver näring i skärgården.